Musical groep 8 2015

Elk jaar maakt groep 8 een afscheidsmusical voor de school, ouders en de oude leerlingen. Dit jaar heette de musical Het Candyland Mysterie.

Het ging over een hotel waar alles om snoep draait. Venco (Coen) is de baas van het hotel. Samen met zijn vrouw Caries (Maria D). ze maken zich grote zorgen als meneer Mangel (Pien) van het bedrijf Knevel & v.d. Brink langskomt. Hij zegt dat zij ongeveer aan schulden 50.000 euro moeten betalen. Caries wordt dan erg boos op Venco; omdat ze niet wist dat hij nog zoveel moest betalen. Want dat hebben ze niet. Even later komt mevrouw Zuurzack (Juultje) binnen. Zij wil het hotel kopen voor heel veel geld. Zodat ze dan haar fabriek op die plek kan neerzetten. Venco pikt dat niet, en jaagt haar weg. Caries wordt nu zo boos! Ze hadden in een klap uit de zorgen kunnen zijn! Daarom loopt ze weg van het hotel en zegt dat ze pas terugkomt als hij het contract met Zuurzack heeft ondertekend.

Dan komen er twee boeven het hotel in genaamd: Flos en Stoker (Liam en Mike). Zij hebben de timechrashmachine van professor Einsteindreinstein –ik weet niet of ik het goed heb geschreven- (Ole) gestolen. Daarmee kan je de tijd stilzetten. Zo kunnen ze ongestoord mensen ontvoeren zonder dat iemand iets in de gaten heeft. Zo beschadigt de reputatie van het hotel. Zo verdient Venco geen geld meer en dreigt het hotel te moeten sluiten.

Dat is eigenlijk de basis van het verhaal. Alles komt natuurlijk weer goed. De dieven + Zuurzack worden –ondanks het geklungel van politieagent de Cocq (Jiske)- uiteindelijk opgepakt. Zuurzack heeft namelijk de boeven de opdracht gegeven om die verdwijningen te laten gebeuren.

De liedjes zijn erg leuk. Ik vond ze zelf allemaal even leuk.

Ik geef deze musical vier en een halve ster. Van de vijf natuurlijk. De musical zelf was erg leuk. Alleen was ie wel een beetje lang. Dan gaat het vanzelf een beetje vervelen. Maar je wil –als je hem voor de eerste keer ziet- zien hoe het afloopt. De grapjes in de musical zijn ook erg leuk.

Kortom: een erg leuke en grappige musical!!!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *