zandkoekjes recept

Zand­koek­jes

20 stuks

15 kcal
45 min bereiden
50 min wachten

Ingrediënten

Keukenspullen

  • bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.

dit heb ik met Chyara gedaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

2 reacties op “zandkoekjes recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *