fietsen

Er zijn deze week 2 klachten binnengekomen van groep 8, over de fietsen. zo zouden de ouders van de kinderen van het wespennest de ingang voor de fietsen blokkeren, en er is ook een klacht over dat de hele bovenbouw zijn fiets in het achstejaars rek zou plaatsen, terwijl dat niet de bedoeling is. daarover ga ik nu iets vertellen

1. de ouders zetten hun fietsen vaak aan de heg, maar dat is nou juist niet de bedoeling, want groep 8 gaat vaak daarlangs als ze naar het fietsenrek gaan, anders moeten ze helemaal omfietsen. maar vaak zetten de ouders hun fietsen ook lang de stoep, dus dan moeten de achstejaars nóg meer omfietsen. en dan als ze hun fiets eindelijk neergezet hebben, duurt het weer eindeloos voor ze weer een weg terug hebben kunnen vinden naar de school. en vaak komen ze dan te laat. conclusie: ouders let op! en kinderen, jullie mogen er best wel eens wat van zeggen!

2.er is ook een klacht over dat groep 7, 6 & soms zelf wel groep 5! dat ze hun fietsen in het 8ste jaarsrek zetten terwijl dat helemaal niet mag omdat er anders geen plek meer is voor de 8ste jaars. maar dit geldt ook voor de 8ste jaars want zij zetten soms ook hun fietsen in het rek van de rest van de school. en dan is er geen plek meer voor de rest van de school. dus dit geldt voor iedereen. de 8ste jaars denken nu dat ze vrije keuze hebben en dat ze overal hun fiets mogen neer zetten. hier zijn een paar voorbeelden:

Isa: ik kon laatst niet door de heg omdat ouders hun fiets daar neer hadden gezet,ik moest dus omlopen,  vervolgens stonden er zo’n veel fietsen in het 8ste jaars rek (waar dus toen ook fietsen van de rest van de school stonden) dat ik mijn fiets tegen een boom moest neer zetten. toen kwam Luuk (uit de groep van Belinda) aan fietsen en die wou net zijn fiets in het 8ste jaars rek zetten toen ik zei dat hij dat niet mocht doen. hij zei toen dat iedereen dat doet. dus het betekent niet dat als iedereen dat doet dat jij dat ook mag doen.
ties: ik zet mijn fiets nu binnen het hek omdat er buiten geen ruimte meer is buiten het hek. ik vind dat alle 6de 7de en 5de jaars hun fiets echt binnen het hek moeten zetten!

demian: vaak kom ik te laat op school omdat ik er niet langs kan want de ouders blokkeren de ingang. dat vind ik best raar, want de school vind dat niemand te laat mag komen, maar dan moeten ze ook kijken naar de oorzaak. er is trouwens genoeg plek voor alle ouders zonder dat ze de weg moeten blokkeren.

 

4 reacties op “fietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *